Savjeti: Kako urediti kupatilo

Prije nego što započnete s obnovom i modernizacijom vaše kupatila ili toaleta, morate odlučiti da li ćete mijenjati samo pojedine predmete ili želite obnoviti cijelu prostoriju.

Prije nego što se prihvatite posla, pribavite cjelokupan materijal i alat, jer vjerojatno želite čim prije završiti obnovu. Maštovite i dramatične ukrasne teme pokazale su se posebno uspješnim u kupatilima, jer u njima ne provodimo puno vremena svakog dana. A kako su relativno male, nude slobodu upotrebe neuobičajenih obrada, kao što su mozaici i murali, koji u većim prostorima izgledaju pretjerano.U vrlo malim prostorijama, zahtjeva se domišljat pristup dodjeljenju prostora. Kade i umivaonici manjih dimenzija su lako dostupni, no vrlo neudobni za korištenje. Kad nema mjesta za tuš kadu, izostavite kadu i učvrstite sam tuš na zid, sve dok su zidovi i pod popločani ili prekriveni vodootpornim materijalom, a odvod postavite u pod. Tada i vratni pragovi moraju da budu zaštićeni od prolaza vode, kako bi ona ostala u prostoriji, a pribor kao što su ručnici zaštićen je u ormarima gdje ostaje suh.Uz kadu, tuš i umivaonike potrebno je planirati police za kozmetiku. Alternativno, koristite samostojeći pribor kao što su tanjirići za sapun, držači za sunđer, četke, šampone. Ako prozor doprinosi vrlo malo u rasvjeti kupatila, ispunite staklenim policama cijelu njegovu širinu.

Kupatilo se ne koristi samo za brzo tuširanje prije odlaska na posao ili u školu. To je mjesto gdje možete da se opustite, uljepšate, saberete prije ili poslije brojnih obaveza. Maštovite i dramatične ukrasne teme pokazale su se posebno uspješnim u kupatilima, jer u njima ne provodimo puno vremena svakog dana. A kako su relativno male, nude slobodu upotrebe neuobičajenih obrada, kao što su mozaici i murali, koji u većim prostorima izgledaju pretjerano.

Poslije kuhinje, kupatilo je najtemeljnije organiziran prostor u domu. U njoj su fiksirano određena najmanje tri elementa sanitarne opreme, ponekad broj naraste do pet ili šest, svi sa svojim vlastitim instalacijama, odvodom i električnim dobavljačima. Sve površine u prostoru moraju da budu otporne na vlagu, a velika važnost pridaje se i učincima udobnosti, grijanju, svjetlu i ventilaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *